Κυριακή 05.07.2020

Σάμος: Ισάριθμοι οι κάτοικοι με τους μετανάστες

Εκτός ελέγχου είναι πια η κατάσταση στη Λέσβο και τη Σάμο, αφού στον καταυλισμό της Μόριας βρίσκονται πλέον 15.255 πρόσφυγες και μετανάστες από 13.070 την περασμένη εβδομάδα, ενώ στη Σάμο, όλοι φοβούνται για τα χειρότερα μετά τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να καεί μεγάλο μέρος του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, το οποίο από 648 ανθρώπους που είναι η χωρητικότητά του φιλοξενεί περίπου 6.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

 Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος περιγράφει την εκρηκτική κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι του νησιού, με δεδομένο μάλιστα, ότι το ΚΥΤ είναι ουσιαστικά μέσα στην πόλη.

«Μιλάμε για φαβέλες. Προσπαθώντας να φτιάξουν σκηνές και πρόχειρα παραπήγματα στο χώρο γύρω από το ΚΥΤ έχουν αποψιλώσει τέντες από παλιά ξενοδοχεία, υλικά από σπίτια, η βρωμιά από τα λύματα είναι αδιανόητη. Κινδυνεύουμε όλοι», περιέγραφε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ.Στάντζος, ο οποίος σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha έθεσε «προθεσμία» 48 ωρών προκειμένου να αρχίσει μαζική αποσυμφόρηση. Όπως πρόσθεσε είναι κατανοητό ότι σ' αυτό το διάστημα δεν μπορεί να αδειάσει πλήρως ο καταυλισμός, αλλά μπορεί να γίνουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, τη στιγμή μάλιστα, που πλέον η αναλογία κατοίκων του νησιού -προσφύγων/μεταναστών τείνει προς το ένας προς έναν.

Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι 12 συλληφθέντες για τα προχθεσινά επεισόδια στη Σάμο.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.