Σάββατο 11.07.2020

Καυγάς Βρούτση-Τζανακόπουλου στη Βουλή για τις εκκρεμείς συντάξεις

Aιχμηρά πυρά αντάλλαξαν στη Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αναπτυξιακού νόμου στην Ολομέλεια, όταν ο Υπουργός Εργασίας, περνώντας στην αντεπίθεση με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, που τον κατηγορεί για fake news ως προς τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών συντάξεων, παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στο σύνολό τους , μαζί με τα εφάπαξ και τον επανυπολογισμό , ανέρχονται σε 1.058.728, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση των πολιτών και χαρακτηρίζοντας απαξιωτικά την Αυγή «φυλλάδα».

 

«Κι έχετε το θράσος με τη φυλλάδα της Αυγής να διαψεύδετε τα επίσημα στοιχεία των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας.  Αυτή την κατάσταση άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εξαπατούσε τον κόσμο ότι δεν θα υπάρχουν εκκρεμείς συντάξεις σε λίγο καιρό και τι έκανε;  Απολύτως τίποτα. Μόνο αδράνεια», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο ανταπέδωσε τα πυρά αλλά εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της ΝΔ, ενώ επιτέθηκε προσωπικά κατά του Υπουργού Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τον «λίγο» και προκαλώντας προσωρινή ένταση και προκαλώντας ακόμα και την παρέμβαση της προεδρεύουσας Σοφίας Σακοράφα.

«Είναι πολύ λίγος ο κ. Βρούτσης να χαρακτηρίζει την Αυγή φυλλάδα, που 70 χρόνια δίνει αγώνες για τη Δημοκρατία, που η παράταξή του την κατέλυσε μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Είναι πάρα πολύ μικρός», ανέφερε  φανερά εκνευρισμένος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προκαλώντας έκπληξη και πρόσθεσε: «Άρα προτείνω στον κ. Βρούτση την επόμενη φορά που θα βάλει την Αυγή στο στόμα του να το χει πλύνει πολύ καλά».

«Επιτρέψτε μου δεν είναι εκφράσεις αυτές μες τη Βουλή. Ούτε το επίπεδό σας ούτε η μόρφωση σας το επιτρέπει», παρενέβη η αντιπρόεδρος Σοφία Σακοράρα, επιχειρώντας να αποφευχθεί μεγαλύτερη έκρηξη, ενώ ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απάντησε δια της απαξίας, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να πέσω στο επίπεδο Τζανακόπουλου. Είναι γνωστό το ύφος, το ήθος του το πολιτικό και ο τρόπος που μιλάει».

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.