Παρασκευή 29.05.2020

Στο Κάιρο ο Μητσοτάκης για την Τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό μέγαρο, θα τεθούν τα προβλήματα που προκαλεί η στάση της Τουρκίας σε επίπεδο διμερών σχέσεων αλλά και στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο. Ειδική αναφορά θα γίνει στις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, το Συριακό, το Μεσανατολικό, η κατάσταση στην Λιβύη, αλλά και το μεταναστευτικό.

Μήνυμα στην Άγκυρα, λίγες ώρες πριν τη σημερινή παρουσία του στην τριμερή στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την Αθήνα να στρέφει το βλέμμα της στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

"Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα τη μεγάλη μου ανησυχία για το γεγονός ότι στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εκδηλώνονται κινήσεις που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου. Η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο συνοδεύοντας αυτές τις προκλητικές τις ενέργειες και με μία ακραία και αντιπαραγωγική ρητορική. Οι πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στο οικόπεδο 7 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν την τελευταία και πιο προκλητική τουρκική κίνηση", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, στην αιγυπτιακή εφημερίδα "Al Ahram".

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.