Πέμπτη 04.06.2020

Βουλή: Τί συζητήθηκε για τα κόκκινα δάνεια στην αρμόδια επιτροπή

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, απαντώντας στις στις τοποθετήσεις βουλευτών που ζήτησαν διευκρινίσεις για το άρθρο 390 του Ποινικού κώδικα για την αυτεπάγγελτη δίωξη τραπεζικών στελεχών, δήλωσε «με περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινα δάνεια δεν πρέπει να υπάρχει η Δαμόκλειος σπάθη της ποινικοποίησης του τραπεζικού συστήματος, είστε έτοιμοι να πείτε στον Έλληνα πολίτη πως δεν θα επιτρέψετε να περάσει μια ρύθμιση που θα επιτρέψει στους τραπεζίτες να διαγράψουν δάνεια;»

Μιλώντας στο κλείσιμο της πρώτης μέρας της συνεδρίασης της επιτροπής όπου εξετάστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο επεσήμανε : «λέτε πως θα ευνοηθούν οι τραπεζίτες. Τους Έλληνες πολίτες τους έχετε βάλει στην εξίσωση; Αν θα μπορέσουν δηλαδή οι τραπεζίτες να διαγράψουν κόκκινα δάνεια. Πρόκειται για μια εξέλιξη που έχει να κάνει με την ίδια την οικονομία γι αυτο πρέπει να αντιμετωπίζεται η διάταξη με μικροκομματική λογική και κάλεσε τα κόμματα να μην υποτάσσονται στη μικροκομματική λογική».
Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τόσο ο Γιάννης Μπούγα απο τη ΝΔ όσο και ο Χάρης Καστανίδης από το Κίνημα Αλλαγής Χαρακτηρίσει την διάταξη προβληματική και είχαν μιλήσει για την αναγκαία σαφήνειας της.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.