Κυριακή 12.07.2020

Ο τρόπος με τον οποίο ο Μητσοτάκης παρακολουθεί την παραγωγικότητα των υπουργών του

Kατά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός είχε μοιράσει από έναν μπλε φάκελο σε κάθε υπουργό με τους στόχους ανά υπουργείο και το κυβερνητικό πρόγραμμα δράσης ως τον Δεκέμβριο. Η επίτευξη αυτών των στόχων και ο χειρισμός των έκτακτων καταστάσεων που προκύπτουν θα αξιολογηθούν στο τέλος του έτους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αποφασίσει αν θα χρειαστεί ανασχηματισμός.

Στη διάθεση του Πρωθυπουργού βρίσκεται το πληροφοριακό σύστημα «ΜΑΖΙ», που αποτελεί το εργαλείο του Μεγάρου Μαξίμου για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, ωστόσο, δεν είναι ακόμα σε πλήρη λειτουργία. Γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιστρατεύσει το κλασσικό μπλοκάκι. «Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης δεν αντικαθιστά το παραδοσιακό μπλοκάκι» αναφέρει σε συνομιλητές του και τονίζει ότι σε αυτό «πρόσβαση έχω μόνον εγώ και είμαι ο μόνος που μπορεί να διαβάσει τον γραφικό χαρακτήρα».

Αυστηρός έλεγχος, χρονοδιαγράμματα, στοχοθεσία και λογοδοσία είναι το τετράπτυχο βάση του οποίου εποπτεύει τα μέλη της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός. Όταν έρθει η στιγμή να κρίνει το έργο τους και να αποφασίσει αν θα γίνουν αλλαγές σε υπουργικούς θώκους, θα συμβουλευτεί το μπλοκάκι του και για όσους οι σημειώσεις είναι με κόκκινο στυλό, αναμένεται να βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Όταν ρωτήθηκε από το Ν. Χατζηνικολάου, σε πρόσφατη συνέντευξη που του παραχώρησε, για πράγματα που δεν πήγαν όπως τα περίμενε ή δεν πήγαν καλά, ο Πρωθυπουργός, στάθηκε σε δύο διαφορετικά παραδείγματα.

Το κομμάτι της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών, όπου υποστήριξε ότι «πήγαμε πολύ καλά» και το μεταναστευτικό – προσφυγικό, όπου «βρεθήκαμε απευθείας σε πολύ αυξημένες ροές και έπρεπε πολύ γρήγορα να σχεδιάσουμε μία διαφορετική πολιτική από αυτή την οποία όχι δεν είχαμε προγραμματίσει, αλλά πρέπει να υλοποιήσουμε πιο γρήγορα αυτό το οποίο λογαριάζαμε ότι θα είχαμε περισσότερο χρόνο να υλοποιήσουμε. Θα προσαρμοστούμε».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.