Παρασκευή 10.07.2020

Αντιδράσεις για τη δημιουργία Hot spot στη Στυλίδα

Ανησυχία πυροδότησε η κατάσταση που επικράτησε στη Μόρια, όπου διέμεναν πάνω από 10.000 πρόσγυγες και μετανάστες σκηνικό, που θύμιζε την τραγική κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε το 2015. Εξαιτίας του καθεστώτος ντροπής, με απόφαση ΚΥΣΕΑ ορίστηκε η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.

Tαυτόχρονα, προβληματισμός επικρατεί στην Ανατολική Φθιώτιδα για την απόφαση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) να φτιάξει νέο hot spot σε στρατόπεδο του Καραβόμυλου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το νεο hot spot θα γίνει στο μεγάλο στρατόπεδο «Παπαποστόλου» που βρίσκεται πάνω στον δρόμο, μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.

«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο», δηλώνει η δήμαρχος Βιργινία Στεργίου συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Sτόχος του ΔΟΜ είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τις υποδομές μεχρι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και αμέσως να ξεκινήσει η εγκατάσταση των προσφύγων, που αρχικά θα φιλοξενήσει από 500 έως 800 πρόσφυγες.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.