Τετάρτη 22.01.2020

Ζιμπάμπουε: Ένας στους τρεις δεν έχει να φάει

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο ΟΗΕ προειδοποίησε πως ένας στους τρεις στη Ζιμπάμπουε στερούνται το φαγητό και χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) κάνει έκκληση για βοήθεια ύψους 331 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της ξηρασίας, του κυκλώνα και της οικονομικής κρίσης.

Ο επικεφαλής του WFP, David Beasley, δήλωσε ότι πολλοί ήταν «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την πείνα... και οδηγούνται προς τη λιμοκτονία», καθώς πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν να φάνε.

Οι τελευταίες συγκομιδές της αφρικανικής χώρας έχουν πληγεί σοβαρά από την ξηρασία και αυτό είχε ως άμεση συνέπεια την εκτόξευση των τιμών στα τρόφιμα.

Η ανομβρία έπληξε επίσης το κύριο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Kariba, προκαλώντας συνεχόμενες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα.

Η χώρα αντιμετωπίζει επίσης χρηματοπιστωτική κρίση και επανέφερε το δολάριο της Ζιμπάμπουε μια δεκαετία μετά την εγκατάλειψή της εν μέσω του πληθωρισμού.

«Μιλάμε για ανθρώπους που πραγματικά πορεύονται προς τη λιμοκτονία, αν δεν τους βοηθήσουμε», είπε ο David Beasley.

«Αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή ξηρασία που δε συγκρίνεται με ο,τι έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό», κατέληξε.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.