Κυριακή 12.07.2020

Μπιφτέκια γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα εύγευστο πιάτο και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους

Συστατικά

Για τα μπιφτέκια

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ψωμί για τοστ
1/4 ματσάκι δυόσμο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 αβγό
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
Για τη γαρνιτούρα

600 γρ. ρύζι κίτρινο, με πιπεριές
100 γρ. νερό, βραστό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
θυμάρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μπιφτέκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα των λαχανικών, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα

Τοποθετούμε ένα γουοκ σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το βραστό νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε τα μπιφτέκια με το ρύζι, το γιαούρτι, θυμάρι και ελαιόλαδο.

 

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.