Σάββατο 11.07.2020

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το Ν. Αναστασιάδη για τη συνομιλία του με τον Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε, σήμερα στη Νέα Υόρκη, τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για τη συνομιλία που είχε με τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επαφές που είχαν στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα για το Κυπριακό που εδώ και 45 χρόνια αποτελεί εθνικό ζήτημα.

Συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία, με την Ελλάδα να είναι πάντα δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζοντας τη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας τόσο στον Πρόεδρο της Τουρκίας την Τετάρτη όσο και στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την Πέμπτη.

Συμφώνησαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία για τον καλύτερο συντονισμό των διεθνών επαφών τους και ενόψει των αναμενόμενων πρωτοβουλιών του ΓΓ ΟΗΕ.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.