Pin It

Είναι το απόλυτο κέικ σοκολάτας, αφράτο και σίγουρα σοκολατένιο. Οι λάτρεις της σοκολάτας θα το εκτιμήσουν!

Χρόνος: 10’+40’ ψήσιμο

Συστατικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια κακάο
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 100ml γάλα
  • 20 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας

Για το γλάσο:

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη,το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα, όχι να βράσει, και διαλύουμε μέσα τον στιγμιαίο καφέ.
  • Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά μέσα στο μίγμα με το κακάο.
  • Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  • Προσθέτουμε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας.
  • Ψήνουμε σε προσθερμασμενό φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Για το γλάσο

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, περιχύνουμε το κέικ και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί πριν το κόψουμε.

*Tip: Αν δεν θέλεις να βγει σοκολατένιο, απλώς αντικατέστησε το κακάο με χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι!

Φυσικά δεν το τρώμε όλο μέσα σε μια ημέρα!