Τρίτη 14.07.2020

Βανδαλισμοί σε τεμένη στο Μπέρμιγχαμ

Φθορές σε πέντε τεμένη στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ προκάλεσαν άγνωστοι κατά την διάρκεια της νύχτας οδηγώντας στην κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως τα περιστατικά φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους, όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί το κίνητρο.

Οι βανδαλισμοί έρχονται στον απόηχο της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Ζηλανδία, όπου 50 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα σε δύο τζαμιά κατά την διάρκεια των μεγάλων προσευχών της περασμένης Παρασκευής. Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί και από μανιφέστο που είχε αναρτήσει πριν το χτύπημα φαίνεται πως ήταν ακροδεξιός υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν πως ο δράστης ή οι δράστες στο Μπέρμιγχαμ χρησιμοποίησαν βαριοπούλα για να σπάσουν τζάμια στους χώρους λατρείας. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζουν τα ευρήματα και παράλληλα μελετάται το υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Οι περιπολίες στις συνοικίες του Μπέρμιγχαμ έχουν ενισχυθεί και υπάρχει στενή επικοινωνία ανάμεσα στην Αστυνομία και τα τεμένη της περιοχής.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.