Κυριακή 12.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Θεοχάρης: Τα τρία «κλειδιά» για τον τουρισμό του φετινού καλοκαιριού

Θεοχάρης: Τα τρία «κλειδιά» για τον τουρισμό του φετινού καλοκαιριού

Tο σχέδιο της φετινής τουριστικής σεζόν για τα νησιά, το υγειονομικό πλάνο καθώς και τον εσωτερικό τουρισμό ανέλυσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν άσπρες και μαύρες λίστες χωρών, τονίζοντας ότι, οι συζητήσεις με τους ειδικούς είναι ακόμα ανοιχτές. «Ό,τι ακούγεται για τέτοια σενάρια είναι λανθασμένο, γιατί δεν έχει αποφασίστηκε τίποτε ακόμα».

Αναφορικά με τα νησιά τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος για τα νησιά, αφού «ενισχύεται το σύστημα υγείας εκεί που έχουμε τουρίστες. Όπως "έκλεισαν" τα νησιά με τις συμβουλές των γιατρών, έτσι και θα ανοίξουν. Η αξιολόγηση των νησιών ήταν για τις ανάγκες και όχι για την επικινδυνότητα του καθενός. Σκοπός είναι η ενίσχυσή των πιο αδύναμων με τεστ, νοσοκομειακό προσωπικό και πρωτόκολλο γρήγορης μεταφοράς τυχόν περιστατικού.

»Όλη η Ελλάδα θα έχει την ίδια δυνατότητα ανταπόκρισης περιστατικών. Σε κάθε κατάλυμα άνω των 50 κλινών θα έχει γιατρό. Όσοι έχουν ανάγκη, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με γιατρό που αναγνωρίζεται από το υπουργείο μέσω τηλεϊατρικής και βίντεο κλήσης, και στην περίπτωση που κάποιος είναι ύποπτος για κρούσμα κορονοϊού, θα υποβάλλεται σε γρήγορο τεστ, με το αποτέλεσμα να βγαίνει σε λίγες ώρες.

 Στη συνέχεια, αν βγει θετικός θα απομονώνεται σε άλλο δωμάτιο και το δωμάτιο που έμενε θα απολυμαίνεται, χωρίς να υπάρχει επίπτωση για την ξενοδοχειακή μονάδα».

Ερωτηθείς για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού ξεκαθάρισε πως «αφορά μόλις το 10% του ελληνικού τουρισμού, με τον εξωτερικό να αποτελεί το 90% του τουρισμού. Η οικονομία μας χρειάζεται το συνάλλαγμα. Το περίγραμμα της ΚΥΑ που αναμένεται σύντομα. Στόχος της έναρξης της εφαρμογής είναι η εκκίνηση του προγράμματος την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους", το οποίο θα υλοποιείται με δωροεπιταγή και εκπτώσεις στη διαμονή. Δεύτερον, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, επίσης 30 εκατομμυρίων ευρώ και εταιρικά voucher ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ανταγωνισμός στον τουρισμό θα είναι σκληρός. Αυτήν τη στιγμή χρειάζεται να κερδίσουμε και τον τελευταίο τουρίστα να ξεπεράσει τους φόβους του και αν μπορεί να πληρώσει, να έρθει διακοπές στην Ελλάδα. Για κάθε 1%, του χρόνου θα είναι 5%».

Τέλος, για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με τη μη επιστροφή χρημάτων στους μαθητές των οποίων οι εκδρομές ακυρώθηκαν, απάντησε πως «είμαστε σε επικοινωνία με τα γραφεία και είτε θα δοθεί λύση μέσω εταιρικής ευθύνης είτε μέσω νομοθετικής παρέμβασης».

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.