Τρίτη 07.04.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Novartis: Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο για «Σαράφη» και «Κελέση»

Novartis: Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο για «Σαράφη» και «Κελέση»

Η κίνηση αυτή θα προκαλέσει νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση

Παρέμβαση στον Άρειο Πάγο για τους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis, εντάσσει στο σχεδιασμό του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής του «Μάξιμου Σαράφη» και ενόψει της κλήσης της «Αικατερίνης Κελέση» στις 16:00 στη ΓΑΔΑ, όπου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αρνηθεί επίσης να εμφανιστεί προκαλώντας έκδοση εντάλματος και για την ίδια.

Η Γραμματέας της ΚO ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή, θα μεταβούν στις 12 το μεσημέρι στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ώστε να του επιδώσουν επιστολή με την οποία θα επιμένουν - κατά πληροφορίες - στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί παράνομης διαδικασίας και παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, υποστηρίζοντας ότι η δια ζώσης εξέταση θέτει εν κινδύνω το καθεστώς προστασίας των εν λόγω μαρτύρων και ζητώντας από τον ίδιο να προστατεύσει τη διαδικασία.

Η επιστολή υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή, ενώ η κίνηση αυτή θα προκαλέσει νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. 

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο βγήκε χθες να υπερασπιστεί έναν φυγά, έναν καταζητούμενο από την αστυνομία και να αναγκάσει και το κόμμα του να κάνει το ίδιο σχολίασε» την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας φοβάται ότι αν εξεταστεί ο «Μάξιμος Σαράφης» θα αρχίσει να μιλάει, και μπορεί να μπλέξει διάφορους του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι για την χθεσινή διαδικασία ήταν ενήμερος και ο Άρειος Πάγος. 

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες φοβούνται την εξέταση. Εμείς θέλουμε την φυσική τους παρουσία δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης μέλος της προκαταρκτικής. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει την πλήρη ταύτιση με τους προστατευόμενους μάρτυρες θεωρώντας ότι δεν πρέπει να εξεταστούν.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.