Τετάρτη 22.01.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Πέτσας για μεταναστευτικό: Κατασκευάζονται κλειστές δομές - Κλείνουν οι άναρχες που προσβάλλουν τη χώρα μας

Πέτσας για μεταναστευτικό: Κατασκευάζονται κλειστές δομές - Κλείνουν οι άναρχες που προσβάλλουν τη χώρα μας

«Τους πρώτους μήνες του 2020 θα δουν οι κοινωνίες απτά αποτελέσματα από τις επιστροφές και τη φύλαξη των συνόρων όσον αφορά τη μείωση των ροών με ορίζοντα το εξάμηνο»

Ως ένα «δύσκολο, βαθιά κοινωνικό θέμα» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κος Πέτσας είπε ότι «θα κατασκευαστούν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι άναρχες δομές που προσβάλλουν την Ελλάδα και δεν προσφέρουν στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης» αλλά και ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Για τις κλειστές δομές ειδικά είπε ότι «σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η κατάσκευη όπου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα» ενώ για την επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών είπε ότι «αυτή θα γίνει πάντα με γνώμονα τη δυνατότητα κάθε περιφέρειας την οποία έχουμε ορίσει στο 1% του πληθυσμού».

«Τους πρώτους μήνες του 2020 θα δουν οι κοινωνίες απτά αποτελέσματα από τις επιστροφές και τη φύλαξη των συνόρων όσον αφορά τη μείωση των ροών με ορίζοντα το εξάμηνο» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τη διαδικασία του Βερολίνου όσον αφορά το θέμα της Λιβύης ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα «κάνει κάθε προσπάθεια εμπλοκής σε κάθε προσπάθεια πολιτικής λύσης στη Λιβύη και γι' αυτό έχουμε ζητήσει να συμμετάσχουμε στη διαδικασία του Βερολίνου».

«Δεν είμαστε από τα κράτη που συμμετείχαμε στην αρχή της διαδικασίας, είναι άλλοι αυτοί που πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν είμαστε και όχι εμείς» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αμερικανικής πρωτοβουλίας για τα ελληνοτουρκικά ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ήταν ξεκάθαρη η θέση της ελληνικής αντιπροσωπείας που παρουσίασε τις ελληνικές απόψεις στην Ουάσινγκτον προσθέτοντας ότι «υπήρχε μια προγραμματισμένη επίσκεψη το υφυπουργού Πάλμερ στην Ελλάδα τέλος Φεβρουαρίου άρχές Μαρτίου. Είναι θέμα των ΗΠΑ αν θα γίνει νωρίτερα ή αν θα συνδυαστεί με επίσκεψή του στην Άγκυρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης είπε ότι «ο πρωθυπουργός έχει συζήτησει με τους αρχηγούς ότι η διαδικασία που βλέπει η Ελλάδα είναι αυτή της αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας. Αν υπάρξει κοινός τόπος να προχωρήσουμε σε διερευνητικές επαφές και αν προχωρήσει και αυτό σε υπογραφή συνυποσχετικού για προσφυγή στη Χάγη με την μόναδικη διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα αλλά είμαστε μακριά από αυτό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζητώντας να μην υπάρχει ονοματολογία υπενθυμίζοντας ότι «η συνταγματική προθεσμία είναι στις 13 Φεβρουαρίου». Όπως εξήγησε μετά την ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο «οποιοδήποτε διάστημα από σήμερα μέχρι τη συνταγματική προθεσμία είναι ανοιχτό».

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.