Δευτέρα 27.01.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Μιχαηλίδου: Υλοποιείται η δέσμευση Μητσοτάκη για αύξηση των προνοιακών δαπανών

Μιχαηλίδου: Υλοποιείται η δέσμευση Μητσοτάκη για αύξηση των προνοιακών δαπανών

Για διαστρέβλωση και παραπλάνηση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης επέκρινε η υφυπουργός Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετούμενη επί του κρατικού προϋπολογισμού στην ολομέλεια της Βουλής.

Το κοινωνικό σκέλος του προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 6% είπε η κα Μιχαηλίδου σημειώνοντας ότι οι προνοιακές δαπάνες αυξάνονται κατά 236 εκατ. ευρώ, όχι μόνο εκπληρώνοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι καμία επιδοματική πολιτική δεν καταργείται ή περικόπτεται, αλλά και τη βούλησή μας για πιο διευρυμένη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Η κα Μιχαηλίδου, είπε ότι η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ είναι ο "δήμιος" του κοινωνικού κράτους, διαψεύστηκε, προσθέτοντας ότι οι άμεσες κοινωνικές μεταβιβάσεις αυξάνονται, στη βάση μάλιστα ενός σωστού και προμελετημένου σχεδιασμού, με κριτήρια την αποτελεσματικότερη στόχευση και την αναπτυξιακή διάσταση.

Μεταξύ άλλων προβλέψεων του προϋπολογισμού ανέφερε την, για πρώτη φορά, θέσπιση επιδόματος γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ για τις οικογένειες που αποκτούν παιδί, τόσο για τη στήριξη της οικογένειας όσο και της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος "που υποσκελίζεται από την υπογεννητικότητα".

Ειδικότερα για τα προνοιακά (αναπηρικά) επιδόματα και την "κινδυνολογία" της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι "καμία μείωση δεν θα υπάρξει". Πρέπει να καθησυχάσω τους συμπολίτες μας από τα ψεύτικα στοιχεία που δίδει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε η υφυπουργός. Συγκεκριμένα, είπε ότι αποτελεί κινδυνολογία ότι από το 2020 θεσπίζουμε λιγότερα προνοιακά επιδόματα: Όντως το 2020 προϋπολογίζονται λιγότερα από το 2019, αλλά το 2019 εμπεριείχε δύο μήνες του 2018, παρατήρησε η κα Μιχαηλίδου. Το 2020, υπογράμμισε, προϋπολογίζουμε ακριβώς τα ίδια με το 2019, δηλαδή 740 εκ. ευρώ.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.