Σάββατο 11.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Αβραμόπουλος: Έχουν επιστραφεί στην Τουρκία 1.300 πολίτες αντί για 35.000

Αβραμόπουλος: Έχουν επιστραφεί στην Τουρκία 1.300 πολίτες αντί για 35.000

 O Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης Δημ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή για θέματα της ατζέντας του. Επέρριψε ευθύνες για το γεγονός ότι έχουν επιστραφεί στην Τουρκία μόλις 1.300 πολίτες, ενώ όπως είπε θα έπρεπε να είχαν επιστραφεί 35.000, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διαφύλαξη της ζώνης Σένγκεν.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως δύο φορές κατά την διάρκεια της θητείας του, ήρθε πρόταση από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν. Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμα ότι στην Ελλάδα δόθηκαν 2,2 δισ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια – "πρώτη φορά που δόθηκε τέτοιου τύπου βοήθεια σε κράτος μέλος".

O κ. Αβραμόπουλος επισήμανε πως "κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας στα νησιά. Θα έπρεπε να είχαν επιστραφεί 35.000 αντί για τους 1.300 που επεστράφησαν", τόνισε αποδίδοντας σε ανεπάρκειες του ελληνικού συστήματος το πρόβλημα. "Δεν καταλαβαίνω γιατί σε άλλες χώρες εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου από 15 μέρες σε τρείς μήνες κι εδώ υπάρχει αυτή η κατάσταση" τόνισε.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.