Πέμπτη 28.05.2020

Ο Τζόνσον θα ζητήσει αναβολή Brexit αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι 19/10

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ζητήσει αναβολή του Brexit, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία διαζυγίου έως τις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε σκοτσέζικο δικαστήριο, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Τον Σεπτέμβριο, βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και αντάρτες από το ίδιο το Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον ψήφισαν νόμο που αναγκάζει τον Τζόνσον να ζητήσει παράταση του Brexit. Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενώ υποσχέθηκε ότι θα συμμορφωθεί με τη νομοθεσία, δήλωσε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ σε κάθε περίπτωση στις 31 Οκτωβρίου.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν σε σκωτσέζικο δικαστήριο, όπου ακτιβιστές κατά του Brexit προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια δικαστική απόφαση που να τον αναγκάζει να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία, η κυβέρνηση ανέφερε ότι ο Τζόνσον δέχθηκε πως είναι υποχρεωμένος να αποστείλει επιστολή στην ΕΕ με το αίτημα της καθυστέρησης του Brexit.

Την ίδια ώρα, διορία μιας εβδομάδας δίνουν οι Βρυξέλλες στον Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να βελτιώσει την νέα του πρόταση για το Brexit.

Ο Τζόνσον ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα να κάνει περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να πείσει τους ηγέτες να στηρίξουν τη νέα του πρόταση.

Διπλωμάτες της Ε.Ε δήλωσαν ότι οι Βρυξέλλες του δίνουν διορία έως τις 11 Οκτωβρίου για να καταθέσει τη βελτιωμένη του πρόταση.

Εάν δεν σημειωθεί πρόοδος μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, οι πιθανότητες ενός «No Deal» θα αυξηθούν σημαντικά.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.