Πέμπτη 28.05.2020

Ισπανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την εκταφή της σορού του δικτάτορα Φράνκο

"Μία μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία" χαρακτήρισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιτρέψει στην κυβέρνηση να προβεί στην εκταφή της σορού του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο από το μνημείο της Κοιλάδας των Πεσόντων.

"Θα εκπληρώσουμε με αξιοπρέπεια το χρέος που είχαμε για 40 χρόνια προς τη δημοκρατία, τη μνήμη, την αποκατάσταση, τη δικαιοσύνη", τόνισε ο Σάντσεθ στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στο Τερουέλ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, η δικαστική απόφαση απέδειξε πως οι τρεις εξουσίες, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική, βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση για "να κλείσει το μαυσωλείο του δικτάτορα".

Η ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου αίρει το τελευταίο εμπόδιο για την εκταφή του Φράνκο, καθώς απέρριψε τις τρεις προσφυγές της οικογένειας του δικτάτορα για διακοπή της εκτέλεσης της εκταφής. Πάντως, η οικογένεια του δικτάτορα διατηρεί ακόμη κάποιες αμυδρές ελπίδες, καθώς οι προσφυγές της απομένει πλέον να εξετασθούν και από το Συνταγματικό Δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.