Τρίτη 25.02.2020

Το νέο VW Golf «αισθάνεται» τον οδηγό και προσαρμόζει την θερμοκρασία της καμπίνας (VIDEO)

Οι φωνητικές εντολές έχουν αρχίσει και καθιερώνονται στις λειτουργίες των σύγχρονων μοντέλων. Μέσω αυτών, ο οδηγός ή επιβάτες μπορούν να ζητήσουν διάφορα.

Να ανεβάσουν την ένταση του ηχοσυστήματος, να καλέσουν μια επαφή από το κινητό τους τηλέφωνο, ή να τους βρουν μια διεύθυνση στο GPS. Τώρα όμως, η VW το πάει ένα βήμα παραπάνω και εφαρμόζει την εν λόγω τεχνολογία στο σύστημα κλιματισμού. Το εξελιγμένο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να αφουγκράζεται τα λόγια του οδηγού και ανάλογα τα θέλω του, να ρυθμίζει τη θερμοκρασία της καμπίνας.

Το νέο σύστημα ονομάζεται Air Car Climatronic, είναι τριών ζωνών, διαθέτει φίλτρο αλλεργιών κι ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Παραδοσιακά όμως το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί και μέσω των χειριστηρίων αφής. Εξαιρετικά βολικές είναι οι πέντε προκαθορισμένες επιλογές (Clear View, Warm Feet, Warm Hands, Cool Feet, και Fresh Air) που ζεσταίνουν ή δροσίζουν ή ξεθολώνουν τα τζάμια.

Οι παραπάνω επιλογές είναι στο μενού «Smart Climate» το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει τη θερμοκρασία με τον παραδοσιακό τρόπο, απλά με τα δάχτυλά του. Αν για παράδειγμα θέλει να ζεστάνει τα πόδια του, απλά επιλέγει το εικονίδιο για «ζεστά πόδια» και το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία, στέλνοντας ζεστό αέρα στους αεραγωγούς των ποδιών. Το ίδιο και για τα χέρια με την ανάλογη επιλογή. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως οι συγκεκριμένες λειτουργίες απενεργοποιούνται μόνες τους. Δηλαδή μόλις το σύστημα αντιληφθεί ότι όντας ζεστάθηκαν τα χέρια ή τα πόδια σας επιστρέφει στην αρχική του επιλογή.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.