Κυριακή 12.07.2020

Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» πλήττει τη Ρόδο

Η κακοκαιρία "Γηρυόνης" πλήττει τη Ρόδο, δημιουργώντας ορμητικά ποτάμια λάσπης που έχουν μπει σε αυλές σπιτιών.

Ειδικότερα, προβλήματα έχουν προκαλέσει στη Ρόδο οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα, με αποτέλεσμα, δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά.

Το νησί δοκιμάζεται και από διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμιών που σημειώθηκαν στις περιοχές Αρχίπολη, Λάρδο, Ιαλυσό, Απολακκιά, Άγιο Ισίδωρο, Μανδρικό και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.

 Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο, εντός ή εκτός της πόλης της Ρόδου.

 Στο χωριό Λάρδος, λασπόνερα από τα ορμητικά νερά έχουν φτάσει μέχρι το γόνατα σε αρκετά σημεία, στους κεντρικούς δρόμους του οικισμού, αφού τα λιγοστά φρεάτια τα οποία ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις φραγμένα, δεν μπορούσαν να υποδεχθούν το νερό.

 Αυτή την ώρα η Λάρδος είναι σε κατάσταση συναγερμού, καθώς τα ορμητικά νερά ήδη έχουν μπει σε αυλές σπιτιών που συνορεύουν με τα ποτάμια.

 Παράλληλα έχει προκληθεί και σοβαρή αναστάτωση στους οδηγούς, οι οποίους χωρίς να έχουν ενημέρωση, επιχειρούν να διασχίσουν τις γέφυρες των ποταμών.

Πάντως αυτή την ώρα έχει διακοπεί η υδροδότηση στις οικίες, ενώ παρατηρούνται πολλά προβλήματα και στις τηλεπικοινωνίες.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.