Δευτέρα 30.03.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • ΕΡΤ: Αποχωρούν με εθελουσία 400 εργαζόμενοι - Προσλαμβάνονται 200 νέοι

ΕΡΤ: Αποχωρούν με εθελουσία 400 εργαζόμενοι - Προσλαμβάνονται 200 νέοι

Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των εργαζομένων είναι γύρω στα 50

Σε περίοδο έντονων ανακατατάξεων θα περιέλθει μέσα στην Άνοιξη του τρέχοντος έτους το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής καθώς αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα και τον διευθύνων σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εκατοντάδων νυν εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

 Σύμφωνα με τις πηγές, θα αποχωρήσουν εθελούσια μέσα στην επόμενη πενταετία συνολικά περίπου 400 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, με όρους που θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν γύρω στις 200 προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν από τότε που ξανάνοιξε η ΕΡΤ, τον Ιούνιο του 2015.

Οι όροι πρόσληψης αναμένεται να θυμίζουν αυτούς της πάλαι ποτέ ΝΕΡΙΤ (Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης) που λειτουργούσε από τον Μάιο του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2015. Τουτέστιν θα υπάρξουν αντικειμενικά κριτήρια όπως είναι για παράδειγμα ο αριθμός ετών εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα, οι τίτλοι σπουδών, οι τυχόν διακρίσεις, οι ξένες γλώσσες κ.λπ.

Αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ απασχολούνται 2.185 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 569 στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, οι 320 στη Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3, οι 120 στη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης, οι 647 στη Γενική Διεύθυνση Ραδιοφωνίας και οι υπόλοιποι 421 σε διάφορες άλλες τεχνικές και μη υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των εργαζομένων είναι γύρω στα 50, ο νεότερος άνω των 35 ετών και πως 194 απασχολούμενοι έχουν ηλικία από 61 έως 65 χρόνων.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.