14 Οκτωβρίου 2019

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στην οn-line σύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου.

Tags:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το Πλαίσιο Προστασίας Ελληνικών Στοιχείων Ενεργητικού (σ.σ.: γνωστό ως σχέδιο «Ηρακλής») είναι θετικό για το αξιόχρεο των τραπεζών, καθώς αναμένεται ότι θα τις βοηθήσει να επιταχύνουν τη μείωση του μεγάλου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους (NPLs) που επιβαρύνουν τα κεφάλαια, την κερδοφορία και την ικανότητά τους να χορηγούν δάνεια, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε έκθεσή του.

Tags:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολοκληρώθηκε η 14η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Tags:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, του οποίου επικεφαλής είναι ο κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, εξετάζει προσχέδιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη και μεταξύ άλλων προειδοποιεί για την ανάπτυξη.

Tags:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 28.500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης που αφορά την καταβολή του επιδόματος στέγασης μηνός Οκτωβρίου 2019.

Tags:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι παράγοντες που οδηγούν σε ένα χαμηλό ποσοστό απορρόφησης των νέων πτυχιούχων από την αγορά εργασίας εξετάζονται στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank που κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο "Αποτελεσματικότητα του Εκπαιδευτικού Συστήματος και Μακροχρόνιος Ρυθμός Ανάπτυξης: Η Σημασία των Επενδύσεων στη Γνώση και την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων".

Tags:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με επίσημη ανακοίνωση, η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο «Ηρακλής» της ελληνικής κυβέρνησης, που θα βελτιώσει τις προοπτικές των τραπεζών και τις βοηθήσει να βγάλουν από τα "βιβλία" τους 30 δις ευρώ κόκκινων δανείων.

Tags:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει αύριο το σχέδιο "Ηρακλής" της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των "κόκκινων δανείων" των ελληνικών τραπεζών, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Tags:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Του Νίκου Υποφάντη. "Μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί στην βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση της ΔΕΠΑ αλλά και τα μέτρα βιωσιμότητας της ΔΕΗ" δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης από το συνέδριο στην Αθήνα.

Tags:

Ροή Ειδήσεων

Meaculpa.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού. Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα μας!