Παρασκευή 10.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Το δικαστικό σώμα πρέπει να εκφράζει γνώμη για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Το δικαστικό σώμα πρέπει να εκφράζει γνώμη για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Τα συγχαρητήρια της στον νέο Πρόεδρο και τον νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και Βασίλειο Πλιώτα, αντίστοιχα, δίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της.

Η Ένωση, πάντως, επισημαίνει την ανάγκη «τροποποίησης της διάταξης του Συντάγματος που δίνει αποκλειστική εξουσία επιλογής των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών στην κυβέρνηση χωρίς την έκφραση γνώμης του ίδιου του δικαστικού σώματος».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής: «Με την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μπαίνει τέλος σε μια περίοδο αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων με αφορμή τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Επαναλαμβάνουμε την σταθερά διατυπωμένη θέση μας περί της ανάγκης τροποποίησης της διάταξης του Συντάγματος που δίνει αποκλειστική εξουσία επιλογής στην Κυβέρνηση χωρίς την έκφραση γνώμης του ίδιου του Δικαστικού Σώματος. Όσο παραμένει σε ισχύ ο συγκεκριμένος τρόπος επιλογής, οι πολιτικές έριδες θα επαναλαμβάνονται κάθε φορά που θα ανακύπτει ζήτημα πλήρωσης κενών θέσεων και θα αμφισβητείται η αξιοπιστία των δημοκρατικών θεσμών.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συγχαίρει τον νέο Πρόεδρο και τον νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εύχεται υγεία και επιτυχία στην εκπλήρωση των υψηλών καθηκόντων τους. Τόσο οι επιλεγέντες συνάδελφοι για την ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου όσο και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί τους Ανώτατοι Δικαστές και Εισαγγελείς που συμμετείχαν στις δύο διαδικασίες ακρόασης των Προέδρων της Βουλής και του Μαΐου και του Αυγούστου, είναι εγνωσμένου επιστημονικού κύρους λειτουργοί και χαίρουν της εκτίμησης των συναδέλφων τους».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.