Παρασκευή 29.05.2020

Γεννηματά: Καλώς μπήκε η αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ

Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανομίας στα πανεπιστήμια, στο άσυλο, αλλά και στην ένταση που δημιουργήθηκε στην ΑΣΟΕΕ.

 Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε  πως τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοιχτά και πως το ΚΙΝΑΛ τα θέλει χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου ασφαλή για τους φοιτητές και για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα.
«Είμαστε απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας που ταλανίζουν την ανώτατη εκπαίδευση και στερούν από τη νέα γενιά της πατρίδας μας και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους τη δυνατότητα στην ποιοτική εκπαίδευση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον πόλεμο με τις μολότοφ που στο παρελθόν στοίχισε αθώες ανθρώπινες ζωές. Πρέπει να γίνει επιτέλους αποδεκτό από όλους μας γι’ αυτό και επέμεινα τόσο πολύ το καλοκαίρι να ψηφίσουμε έναν νόμο όλοι μαζί έναν νόμο που θα προστατεύει αποτελεσματικά το πανεπιστήμιο όταν υπάρχουν παρανομίες.»

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι ορθώς παρενέβη η αστυνομία την Κυριακή για το οπλοστάσιο στην ΑΣΟΕΕ αλλά ταυτόχρονα χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την βία που έδειξαν τα ΜΑΤ την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ την οποία όπως είπε ότι με τη διάταξη του ΚΙΝΑΛ για το άσυλο θα είχε αποφευχθεί.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε διαρκώς εγκλωβισμένοι σε ένα δίλημμα μας λένε ότι είτε θα δεχτούμε την ανομία και θα παραδώσουμε τα πανεπιστήμια στην τυφλή βία ή θα επιστρέψουμε στις παλιές δεξιές συνταγές του αυταρχισμού που φέρνει ως κύρια επιδίωξη της η ΝΔ. Εμείς λέμε όχι και στις δύο επιλογές γιατί και οι δύο οδηγούν σε κλειστά πανεπιστήμια, σε καταλήψεις των μπαχαλάκηδων αλλά και σε επικίνδυνες συγκρούσεις χωρίς όρια στο εσωτερικό τους.
Χρειάζεται ευθύνη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ενόψει και του εορτασμού του πολυτεχνείου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώσει τον αγώνα των φοιτητών για δημοκρατία και για ελευθερία.»

Όσον αφορά την άσκηση δίωξης στον Ανδρέα Λοβέρδο η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για «κομμάτι του παζλ της σκευωρίας» ως προς την παραγγελία της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη μια μόλις ημέρα μετά την έναρξη των διαδικασιών από τον Άρειο Πάγο για να τις αφαιρέσουν αρμοδιότητες.

«Αποκαλύπτεται το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα. Τα πειθήνια όργανα του παραμένουν πιστά στο σχέδιο και προσπαθούν έστω και την ύστατη στιγμή να νομιμοποιήσουν τις αστήρικτες και καθοδηγούμενες ενέργειές τους. Η δίωξη Λοβέρδου είναι το τελευταίο κρούσμα. Μια μόλις ημέρα μετά την πρόταση του Αρείου Πάγου για αφαίρεση του φακέλου η κυρία Τουλουπάκη έσπευσε να παραγγείλει δίωξη. Πρόσθεσε έτσι ένα ακόμα κομμάτι στο πάζλ της σκευωρίας. Όμως, παρά τα εμπόδια και τα προσκόμματα που προσπάθησε να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα την στροφή του, η προανακριτική ξεκίνησε την ουσιαστική της λειτουργία. Είμαστε ακόμα στην αρχή, πιάσαμε την άκρη του νήματος και η αλήθεια θα λάμψει».

Όσον αφορά το προσφυγικό η ρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όσο τα κλειδιά της λύσης παραμένουν στα χέρια Ερτογάν ο όποιος εκβιάζει την Ελλάδα. «Τα προβλήματα εντείνονται και δημιουργείται το έδαφος για καλλιέργεια ακραίων συμπεριφορών και ενδυνάμωση της ακροδεξιάς. Εμείς χτυπάμε και πάλι την καμπάνα του κινδύνου. Δε μένουμε μόνο στο να στέλνουμε μηνύματα κινδύνου επιμένουμε και στις προτάσεις που έχουμε παρουσίασή και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην ερώτηση που έχουμε καταθέσει.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.