Σάββατο 11.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Χαρδαλιάς: Στην Κινέττα κινδύνεψαν ζωές λόγω της κακοκαιρίας

Χαρδαλιάς: Στην Κινέττα κινδύνεψαν ζωές λόγω της κακοκαιρίας

Για την κακοκαιρία "Γηρυόνης" μίλησε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, πως η κυβέρνηση είναι «σε επιφυλακή και εγρήγορση για τις μάχες με την κακοκαιρία. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν». Ο κ. Χαρδαλιάς βρίσκεται στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, όπου ενημερώνει τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την κατάσταση που επικρατεί και τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, κυρίως στην Αττική.

Στη συνέχεια, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως τα προβλήματα είναι τεράστια στην περιοχή της Κινέτας και μάλιστα κινδύνεψαν ζωές. «Ηταν μια δύσκολη νύχτα. Γίνεται προσπάθεια να διορθώσουμε τα προβλήματα με το ρεύμα. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο πως ζητάμε από τους οδηγούς να αποφύγουν να πάνε προς τα διόδια της Ελευσίνας. Ο λόγος που έκλεισε ο δρόμος είναι για την ασφάλειά τους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό. Δεν κλείνουμε τους δρόμους για να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, αλλά γιατί υπάρχει ανάγκη. Κινδυνεύει κόσμος. Τα συνεργεία δουλεύουν να απομακρυνθούν φερτά υλικά από τον δρόμο», είπε αρχικά και συνέχισε.

Στη Κινέτα, κάτω από την παλιά εθνική οδό κινδύνεψαν ζωές. Απεγκλωβίσαμε κόσμο και παιδιά, καθώς το νερό πέρασε με μεγάλη ορμή προς την περιοχή. Ημασταν σε επιφυλακή ευτυχώς και επεμβήκαμε γρήγορα. Οι 27 κλήσεις αφορούσαν απεγκλωβισμούς από οχήματα και σπίτια».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε σύσταση - έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους έως τις 10 το πρωί, τόσο για προληπτικούς λόγους, όσο και για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

 

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.