Κυριακή 12.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για 40 κτήρια υπό κατάληψη στην Αθήνα

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για 40 κτήρια υπό κατάληψη στην Αθήνα

Περισσότερες από 40 καταλήψεις στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 16 είναι στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, 12 εκκενώσεις κτηρίων τους τελευταίους 4 μήνες και το τελεσίγραφοΧρυσοχοΐδη για άμεση «απελευθέρωση» ή ενοικίαση των χώρων αποτελούν τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στα Εξάρχεια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ουσιαστικά καλεί τους καταληψίες να φύγουν από τους χώρους πριν την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα της επετείου από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μια κίνηση που εντάσσεται στο ευρύτερο επιχειρησιακό πλάνο προκειμένου να πάψουν τα Εξάρχεια να αποτελούν άβατο στο κέντρο της πόλης.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη που σχημάτισε το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών πριν ξεκινήσουν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου (για παράδειγμα καταλήψεις όπως στην οδό Μπουμπουλίνας 42, στην Καλλιδρομίου 74 (δηλαδή στη Gare) και άλλες δέκα, έχουν πλέον εκκενωθεί), η περιοχή των Εξαρχείων αποτελεί το επίκεντρο των καταλήψεων δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων.

xartis-katalipsis-1


Τα τελευταία πέντε χρόνια, τα Εξάρχεια μπήκαν στην πιο περίεργη φάση της ιστορίας τους μετά από μια σειρά έντονων διεργασιών, επεισοδίων και «συντροφικών μαχαιρωμάτων». Η πλατεία-άβατο, αποτελούσε σημείο αναφοράς για ξένες μαφίες ναρκωτικών και λαθρεμπορίου, πεδίο σκληρών επεισοδίων, απαγωγών και άγριων δολοφονιών ενώ ακτιβιστικές ομάδες που αρχικά αναλώνονταν σε συμβολικές καταλήψεις διαμαρτυρίας έφθασαν σε σημείο να έχουν αποκτήσει όπλα και να διαφημίζουν στο διαδίκτυο την αναβαθμισμένη δράση τους κάνοντας λόγο για “εικόνες από το μέλλον”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν καταγεγραμμένα 16 δημόσια και ιδιωτικά κτήρια που τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον 8 εγκαταλελειμμένα κτήρια έχουν καταληφθεί από αλληλέγγυους αντιεξουσιαστές και έχουν μετατραπεί σε ξενώνες φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Σε πολλές δε, περιπτώσεις πρόσφυγες και μετανάστες πέφτουν θύματα επιτηδείων αγοράζοντας πανάκριβα ακόμη και την τροφή τους. Συνολικά τα κτίρια που είναι υπό κατάληψη στην Αθήνα αγγίζουν τα 40! Πολλά από αυτά δεν έχουν ρεύμα και νερό με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να συνδέουν παράνομα και να ζημιώνουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τις δημόσιες επιχειρήσεις.

Το επικίνδυνο είναι ότι μέσα σε αυτές τις καταλήψεις βρίσκουν καταφύγιο κακοποιοί και αλλοδαποί αταυτοποίητοι που οι αρχές δεν γνωρίζουν την καταγωγή, το παρελθόν και την ταυτότητα τους. Από Αλγερινούς μαχαιροβγάλτες και Αφγανούς «τσιγαράδες» και ντήλερς ναρκωτικών μέχρι και ύποπτα άτομα που κινούνται στις παρυφές της παγκόσμιας τρομοκρατίας συνθέτουν το αλλόκοτο μωσαϊκό.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα Γιώργο Καλαϊτζίδη, ο οποίος στη σελίδα του στο Facebook έγραψε «casus belli» επισυνάπτοντας την είδηση για το τελεσίγραφο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.. Αντιεξουσιαστές με κείμενο που ανήρτησαν στο indymedia ισχυρίζονται ότι έχουν επανακαταλάβει το υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου «και εντατικοποίησαν την παρουσία τους» για να καταλήξουν ότι δεν απαντούν σε τελεσίγραφα και οι καταλήψεις τους δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.