Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Με νέα διάταξη άνοιξε ο δρόμος για την ενίσχυση των ΜΑΤ

Με νέα διάταξη άνοιξε ο δρόμος για την ενίσχυση των ΜΑΤ

Οι νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες και υπαστυνόμοι Β' θα τοποθετούνται υποχρεωτικά για τα δύο πρώτα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ., «σε υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και μεταγωγών Δικαστηρίων καθώς και σε Αστυνομικά Τμήματα και Αστυνομικούς Σταθμούς».

Με αυτή τη διάταξη, η οποία αναφέρεται ρητά στο νέο Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 88/2019 που μόλις δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση των διμοιριών των ΜΑΤ.

Οι Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξης θα στελεχωθούν με νεοεξερχόμενους από τις σχολές αστυφύλακες και υπαστυνόμους Β' που θα καλύψουν τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχουν σήμερα και προσπαθούσαν να καλυφθούν με άνδρες από άλλες υπηρεσίες που εκτελούσαν καθήκοντα διμοιρίας όπως ήταν η ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλη Αστυνόμευση) και η ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος).

Ανακούφιση είναι και για τους αστυνομικούς που ασχολούνται με τις μεταγωγές κρατουμένων που και εκεί ήταν προβληματικές τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν υπήρχε επαρκής αριθμός προσωπικού να τους πηγαινοφέρνει με την προβλεπόμενη ασφάλεια στις φυλακές και τα δικαστήρια.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.