Σάββατο 11.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ανθρωπιστικές οργανώσεις: 300.000 Σύροι μπορεί να οδηγηθούν στην προσφυγιά

Ανθρωπιστικές οργανώσεις: 300.000 Σύροι μπορεί να οδηγηθούν στην προσφυγιά

Ο ΟΗΕ -κατ’ επανάληψη- έχει προειδοποιήσει ότι η τουρκική εισβολή μπορεί να απειλήσει σοβαρά τις ζωές των περίπου 1,7 εκατ. ανθρώπων που ζουν στην περιοχή, πόσω μάλλον που η επιβίωση 700.000 εξ’ αυτών εξαρτάται από ανθρωπιστική βοήθεια.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια ανθρωπιστική καταστροφή καθώς οι συγκρούσεις μπορούν να ωθήσουν έως και 300.000 ανθρώπους στο δρόμο της προσφυγιάς.

Ήδη σε μεθοριακές πόλεις όπως το Ρας αλ Άιν και το Ταλ Αμπιάντ δεκάδες οικογένειες Κούρδων μάζεψαν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και πήραν των ομματιών τους με το πρώτο κύμα των βομβαρδισμών στα περίχωρα φοβούμενες ότι θα στοχοποιηθούν από τις δυνάμεις της Τουρκίας λόγω της εθνικότητάς τους. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ τεταμένη, παιδιά σπαράζουν στο κλάμα κι οι γονείς τους δεν βρίσκουν τρόπο να τα καθησυχάσουν. «Ο κόσμος φοβάται μια πιθανή γενοκτονία. Είναι μια σκέτη καταστροφή», είπε μια κάτοικος του Ταλ Αμπιάντ.

Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα ποτάμια αμάχων καταφεύγουν στην εξοχή για να γλιτώσουν από τις βόμβες και τις οβίδες καθώς κυκλοφορούν φήμες για επιθέσεις αντεκδίκησης από τους Σύρους αντάρτες συμμάχους της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

 Έως και 300.000 άνθρωποι μπορεί να εκτοπιστούν λόγω της νέας εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, εκτιμούν ο ΟΗΕ και οργανώσεις αρωγής / Φωτογραφία: ΑΡ
Λάδι στη φωτιά έδωσαν και δηλώσεις τους ότι δεν θα δείξουν κανένα έλεος στους μαχητές των κουρδικών πολιτοφυλακών. «Χτυπήστε τους με σιδερένια γροθιά, κάντε τους να γευθούν την κόλαση των πυρών σας», είπε χθες στους μαχητές του ο «Συριακός Εθνικός Στρατός», τον οποίο υποστηρίζει η Άγκυρα.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.