Πέμπτη 28.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Χονγκ Κονγκ: Νέες συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές

Χονγκ Κονγκ: Νέες συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές

Στο Χονγκ Κονγκ, εδώ και μήνες, λαμβάνουν χώρα από διαδηλώσεις που στρέφονται κατά της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας στην πρώην βρετανική αποικία και το κύμα οργής δεν κοπάζει, μολονότι η τοπική κυβέρνηση πήρε πρόσφατα πίσω το νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα, που είχε ανάψει το φιτίλι της οργής.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν σήμερα τούβλα και μολότωφ κατά των δυνάμεων καταστολής έξω από την έδρα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, ενώ αποκαθήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κόκκινο πανό που προανήγγειλε την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου. Μια αντλία νερού έπιασε φωτιά όταν επλήγη από βόμβα μολότωφ. Η αντλία νερού εκτοξεύει μπλε υγρό, το οποίο χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες του κόσμου για να καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός των διαδηλωτών αργότερα.

«Ο Θεός σώζοι τη Βασίλισσα», τραγουδούσαν οι διαδηλωτές έξω από το Βρετανικό προξενείο
Νωρίτερα σήμερα διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν ειρηνικά έξω από το προξενείο της Βρετανίας στο Χονγκ Κονγκ για να ζητήσουν από το Λονδίνο να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους κατοίκους της πρώην αποικίας του, καταγγέλλοντας και πάλι την οπισθοχώρηση των ελευθεριών στο έδαφος αυτό.

Εκατοντάδες άνθρωποι έψαλλαν τον βρετανικό ύμνο και κρατούσαν τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, την Union Jack, καθώς και τη σημαία της πρώην αποικίας του Χονγκ Κονγκ.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ της βασίλισσας Ελισάβετ και της Βρετανίας, ζητώντας από το Λονδίνο να παρέμβει για να τους προστατεύσει / Φωτογραφίες: ΑΡ
Πολλοί διαδηλωτές ζητούσαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες του Χονγκ Κονγκ να λάβουν την υπηκοότητα της Βρετανίας ή κάποιας άλλης χώρας της Κοινοπολιτείας. Λίγο μετά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν πορεία στις συνοικίες του κέντρου του νησιού του Χονγκ Κονγκ, ενώ η αστυνομία τους είχε απαγορεύσει να διαδηλώσουν με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.