Δευτέρα 30.03.2020

Στην τελική ευθεία η κατάθεση του προσχεδίου προϋπολογισμού

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των Θεσμών, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία που θέτει το Σύνταγμα για την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Την Τετάρτη 9/10, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για να μετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία αναμένεται να γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων της καθόδου των Θεσμών στην Αθήνα και να πραγματοποιηθεί συζήτηση για το προσχέδιο προϋπολογισμού.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην 6η ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, ο προϋπολογισμός του 2020 θα έχει όλα τα μέτρα ελάφρυνσης που έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση συνεχίζει και τις πολιτικές επαφές "κορυφής".

Στη χθεσινή συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσία του ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταϊκούρα, συζητήθηκε και το μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης με στόχο την επίτευξη υψηλότερων και διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, κατά την ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών, έδωσε "χείρα βοηθείας" στην κυβέρνηση μιλώντας για αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μίλησε για έμφαση που πρέπει να δοθεί πλέον στο δημοσιονομικό πεδίο, αλλά και για την ανάγκη να μην επαναληφθούν φαινόμενα υπερφορολόγησης και να υπάρξει προσπάθεια εύρεσης του δημοσιονομικού χώρου για να τονωθεί η δημόσια επενδυτική δραστηριότητα.

Αναφέρθηκε στο φαύλο κύκλο που προκαλούν στην οικονομία της ΕΕ τα υψηλά πλεονάσματα, ειδικά αν στηρίζονται σε αύξηση φόρων, εμποδίζοντας έτσι την τόνωση της κατανάλωσης, των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Φέρνοντας παραδείγματα από την κρίση που πέρασε η ευρωζώνη και συγκρίνοντας την πολιτική που τότε ασκήθηκε με αυτή άλλων κρατών όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, μετέφερε το μήνυμα της αλλαγής μείγματος πολιτικής.

Πλέον τη σκυτάλη λαμβάνει ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος από σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα για διήμερες επαφές με την πολιτική ηγεσία του τόπου. Ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Σήμερα θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο.

Την Παρασκευή θα πάρει μέρος στον "Διάλογο με τους Πολίτες" στην "Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά", ενώ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.