Σάββατο 11.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Ανοίγουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών

Ανοίγουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ είχε ληφθεί από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού

Τα ΚΔΑΠ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα την προσεχή Δευτέρα, 1η Ιουνίου, μαζί με τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν με πολύ συγκεκριμένους κανόνες.

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ είχε ληφθεί από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Σε εγκύκλιο της υφυπουργού, της 28ης Μαΐου 2020, περιγράφονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των δομών αυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών και του προσωπικού.

Ειδικότερα, οι προδιαγραφές που ορίζονται και οι οποίες συντάχθηκαν κατόπιν σειράς συνεδριάσεων με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων, εστιάζουν μεταξύ άλλων σε θέματα που αφορούν στην τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και αποστάσεων (1,5 μέτρου μεταξύ των παιδιών), την προσέλευση και τη μεταφορά των παιδιών, τον επιμερισμό τους σε μικρές ομάδες ανά τμήμα και τη χρήση εξοπλισμού και παιχνιδιών. Τέλος, η εγκύκλιος περιλαμβάνει πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, για την αποφυγή της αναστολής λειτουργίας δομών.

Τι είναι τα ΚΔΑΠ

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και στοχεύουν στην απασχόληση των παιδιών με ποικίλες δραστηριότητες τα απογεύματα εκτός σχολικού ωραρίου, με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Επίσης, σε ένα ΚΔΑΠ μπορούν να γίνουν δεκτά και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Tις περιόδους, όπως  Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι τα ΚΔΑΠ συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα ανάλογα με τον εσωτερικό τους κανονισμό. Επιπλέον, στη χώρα μας λειτουργούν ΚΔΑΠμεΑ που δεν έχουν όριο ηλικίας και δέχονται παιδιά με αναπηρία ή / και εφήβους ή / και άτομα με νοητική υστέρηση ή / και νοητική αναπηρία.

 

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.