Πέμπτη 04.06.2020
  • Αρχική
  • News
  • Pop
  • HOME ISSUE
  • Ξανά σκέψου το... πριν χρησιμοποιήσεις το φούρνο μικροκυμάτων

Ξανά σκέψου το... πριν χρησιμοποιήσεις το φούρνο μικροκυμάτων

Οι φούρνοι μικροκυμάτων εκπέμπουν ακτινοβολία και μειώνουν το θρεπτικό περιεχόμενο των τροφίμων.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, οι φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν χρησιμοποιώντας ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων. Αυτές οι συχνότητες εκπέμπονται στο φούρνο μικροκυμάτων όταν η πόρτα είναι κλειστή, αλλά εάν η συσκευή καταστραφεί, μπορεί να διαρρεύσει. Ακόμη και μια απλή διαρροή μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σφήνα ανάμεσα στη σφραγίδα της πόρτας, επιτρέποντας αυτήν τη ενέργεια να διαφύγει και να προκαλέσει εγκαύματα.

Η Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας (NFPA) κατέγραψε ότι κατά μέσο όρο 7,100 πυρκαγιές προκαλούνται κάθε χρόνο από φούρνους μικροκυμάτων. Μερικές φορές τα ατυχήματα συμβαίνουν ακόμα και όταν τα μέταλλα είναι κρυμμένα - το αγαπημένο σου σετ πλακιδίων μπορεί να έχει χρυσό ή ασήμι και οι ανακυκλωμένες πλάκες χαρτιού μπορεί να περιλαμβάνουν μικρά κομμάτια μετάλλου, οπότε θα πρέπει να προσέχεις. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγεις τη θέρμανση πλαστικών. Πολλά περιλαμβάνουν τη χημική διφαινόλη, η οποία έχει συνδεθεί με τον καρκίνο, τις διαταραχές του θυρεοειδούς και την παχυσαρκία. Όταν θερμαίνεται, αυτή μπορεί να διέλθει στο φαγητό σου.

Εκτός από τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, οι φούρνοι μικροκυμάτων μπορούν επίσης να μειώσουν το θρεπτικό περιεχόμενο των τροφίμων.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεφορτωθείς το φούρνο μικροκυμάτων σου αμέσως, αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι χρησιμοποιείς τη συσκευή αυτή σωστά. Μερικές φορές, είναι καλύτερο να περιμένεις λίγο περισσότερο και να ζεστάνεις το φαγητό σου στο φούρνο.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.