23 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Ο Αλέξης Τσίπρας, ένας -κατά πολλούς- έξυπνος και ευφυής πολιτικός αρχηγός, κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του και λίγο πριν, προσπάθησε να φτιάξει ένα δικό του σύστημα στα μέσα ενημέρωσης. Όλοι θυμόμαστε, λίγο πριν αναλάβει την εξουσία, την κρυφή συνάντηση με τον ισχυρό άντρα του εκδοτικού συγκροτήματος Λαμπράκη, Σταύρο Ψυχάρη, που στην ουσία ο Τσίπρας του ζήτησε να στηρίξει από Βήμα, Νέα και Mega τον ίδιο και εκείνος σε αντάλλαγμα, θα τα κρατούσε στη ζωή με τις τράπεζες να κλείνουν τα μάτια. Ο Ψυχάρης αρνήθηκε και έτσι οι τράπεζες τα έκλεισαν.

Tags:

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
Γράφει η Ελένη Κριτσιδήμα. Η νέα γενιά αδιαφορεί για την πολιτική. Μάλιστα, τη θεωρεί υπεύθυνη για την υπάρχουσα κατάσταση.  Και ΝΑΙ υπάρχει ένα ψήγμα αλήθειας, σε αυτό, αλλά δεν είναι όλη η αλήθεια. Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο. Η πολιτική ναι, μεν, διαμορφώνει την κοινωνία αλλά κυρίως διαμορφώνεται από αυτήν, όπως ακριβώς και η οικονομία.

Tags:

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, τόσο υπουργούς όσο και τεχνοκράτες, η βουλή έρχεται να επικυρώσει τρία βασικά νομοσχέδια, καθώς και μια σειρά από διατάξεις που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας.

Tags:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Η επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου για τον συντονισμό της διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821 «κλώτσησε» σε αρκετούς. Όμως, βάζοντας στην άκρη συναισθηματισμούς και ιδεολογικό εγωισμό, η κίνηση μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη και πολλαπλά σκόπιμη.

Tags:

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Γιάννης Ρουσόπουλος* Έχω την εντύπωση πως μερικοί, ουκ ολίγοι, προσεγγίζουν το ζήτημα του ασύλου όπως ακριβώς ο σύντροφος τους, Karl Marx, προσέγγιζε την μπουρζουαζία, ήτοι με διττή σημασία αλλά άκρως αντιφατική κατ’εμέ. Με την πρώτη εκ των δύο παρέπεμψε στους ισχυρούς και δαιμονισμένους που κατείχαν τα μέσα παραγωγής και ζούσαν εις βάρος των αγνών της κατώτερης τάξης, ενώ με την δεύτερη παρέπεμψε σε εκείνους που ζούσαν από την φορολογία, ήτοι εκείνους που επιχειρούσαν να ελέγξουν τον κρατικό μηχανισμό εις βάρος του ελεύθερου εμπορίου ώστε να επωφεληθούν από τον μη ανταγωνισμό, κοντολογίς από το μονοπώλιο του κράτους. 

Tags:

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης* H κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προκαλέσει ένα θετικό σοκ στα πρώτα της βήματα. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η αντιπολίτευση έχει χάσει την... μπάλα και αναλίσκεται σε γελοιότητες που την εκθέτουν διαρκώς. Η χώρα επιστρέφει με ταχύτατους ρυθμούς στην κανονικότητα, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν μέσα στους 53 μήνες διακυβέρνησης από την εγκληματική οργάνωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Tags:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος* Είναι οι Ειδικές Δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Υπό κανονικές συνθήκες, μπαίνουν εκεί που δεν πάνε οι άλλοι. Τα τελευταία χρόνια, ζουν διαρκές καψόνι: Έχουν γίνει συνοδοί κυβερνητικών και «σκοπάνθρωποι», στερημένοι από μέσα. Κανείς δε φέρει ίδια στολή ή εξάρτυση με τον άλλον. Αγοράζουν σχεδόν τα πάντα.

Tags:

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
Γράφει η Ελένη Κριτσιδήμα. Διαβάζοντας, χθες, άρθρα και αναρτήσεις με τη μορφή επιμνημόσυνης δέησης για τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, εξ αιτίας της πυρκαγιάς στο Μάτι, σκέψεις τριβέλιζαν το μυαλό μου. Από σεβασμό στις ψυχές που έφυγαν, τις οικογένειες που απότομα “ακρωτηριάστηκαν”, τους κατοίκους που παλεύουν με το κράτος για να ξαναχτίσουν σπίτια και ζωές… δεν τις διατύπωσα.

Tags:

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Μια ακόμα ημέρα στο καλοκαίρι του 2018 έχει ξεκινήσει. Δευτέρα 23 Ιουλίου και οι εφημερίδες έγραφαν αφιερώματα στον Μάνο Ελευθερίου. Έφυγε αλλά έμενε μαζί μας... "Του κάτω κόσμου τα πουλιά και τα παγώνια, με φως και νύχτα σου κεντούν μια φορεσιά" έγραφε εφημερίδα. Στίχοι του. Πως είναι δυνατόν να μην ακούσεις έναν ποιητή...

Tags:

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης* Η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και το καλά προετοιμασμένο σχέδιο διακυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την πορεία της χώρας. Ο στόχος της νέας τετραετίας δεν είναι κανένας άλλος, πλην της μετατροπής της Ελλάδας στο μεγαλύτερο turn around story παγκοσμίως. Μια χώρα με κυρίαρχα τα κατάλοιπα του κρατισμού, θα περάσει εκ των πραγμάτων σε μια νέα εποχή.

Tags:

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
Γράφει η Ελένη Κριτσιδήμα. "Πώς κι ακόμη δεν έγραψες για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας;" με ρώτησε ένας φίλος, κατά τη διάρκεια ενός από αυτά τα κυριακάτικα, καλοκαιρινά τραπέζια που άνθρωποι αγαπημένοι συναθροιζόμαστε, μετά τη θάλασσα για να φάμε, να γελάσουμε και να βρούμε τη δροσιά σε κρύες σαλάτες και παγωμένες μπύρες.

Tags:

Ροή Ειδήσεων

Meaculpa.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού. Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα μας!