Σάββατο 11.07.2020

Δείτε για ποιους θα ισχύσει η παράταση των 120 δόσεων

Παρά τη διευκρίνηση ότι  ότι δεν θα υπήρχε παράταση της προθεσμίας για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ταμεία σε έως 120 δόσεις που εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο στην πράξη ανοίγει ένα παράθυρο για όσους οφειλέτες δεν έχουν βεβαιωμένες οφειλές η αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα τεχνικής φύσης.

Αυτοί οι οφειλέτες θα μπορούν να κάνουν μια πρώτη αίτηση ένταξης για να μην χάσουν την προθεσμία και στη συνέχεια όταν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητές τους θα επανέλθουν με δεύτερη συμπληρωματική αίτηση.

Μια πολυπληθείς μερίδα ασφαλισμένων που εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία είναι οι γιατροί, ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΑΥ. Σε επιστολή που απηύθυνε ο διοικητής του ΕΦΚΑ Χρήστος Χάλαρης προς τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τον ενημέρωσε ότι το πρόβλημα προέκυψε επειδή το ταμείο δεν έχει υιοθετήσει επαρκώς σύγχρονες τεχνικές λύσεις με αποτέλεσμα η πληροφορία για την βεβαίωση των οφειλών των ασφαλισμένων για την περίοδο έως 31/12/2016 να μην είναι διαθέσιμη η ορθά ψηφιακά αποτυπωμένη και να αναζητείται στο αρχείο των εγγράφων.

Έτσι οι οφειλέτες του πρώην ΤΣΑΥ θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να κατοχυρώσουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων με την προϋπόθεση ότι έχουν καταβάλλει τις τρέχουσες εισφορές του 2019. Στη συνέχεια θα υποβάλλουν και δεύτερη αίτηση έως τις 31/12/2019. Στο μεταξύ ο ΕΦΚΑ θα έχει προχωρήσει στον ορθό υπολογισμό των οφειλών.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.